Перла е основан во 2001 година кој се занимава со продажба на обувки за женската популација.

Перла располага со продавници во Охрид и Струга, а на својата веб страна врши достава на целата територија на Македонија.

perla.mk е во сопственост на КВАРЦ ДООЕЛ, Булевар Туристичка 79/5, Охрид, ДБ: MK4020999122146  ЕМБС: 5273200